REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ŞI DESFĂŞURARE A CONCURSULUI
PIAȚA “Independenței” – Brăila, 24 septembrie 2023

SECTIUNEA 1.
ORGANIZATORUL SI REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETIȚIEI

Competiția “24 septembrie 2023” (denumita în cele ce urmeaza “Competiția”) este organizata de Asociatia Clubul Sportiv Elite Running, in parteneriat cu Primăria Municipiului Brăila, Consiliul Judetean Brăila, Inspectoratului Scolar Judetean Brăila si Directia Judeţeană de Sport Brăila cu sprijinul RO CLUB MARATON, Asociatia “Trebuie”, Asociatia “SOS Autism” si are ca scop promovarea miscarii (alergarea in aer liber) si a unui stil de viata sanatos pentru un segment larg al populatiei precum si implicarea comunitatii locale într-o acțiune de promovare a mișcării si strangerea de fonduri pentru cauze caritabile locale.

Participanții la Competiție sunt obligati sa respecte termenii si conditiile Regulamentului Oficial al Competiției (denumit în continuare “Regulament Oficial”).

Regulamentul Oficial este întocmit si va fi facut public conform legislatiei aplicabile din România, fiind disponibil în mod gratuit oricarui solicitant pe site-ul www.runbraila.ro. Prin participarea la aceasta Competiție, participanții sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament Oficial si ale legislatiei aplicabile.

SECTIUNEA 2.
DATA SI LOCUL DESFASURARII COMPETIȚIEI

Competiția se va desfasura in orasul Brăila, duminică, 24 septembrie 2023, începand cu ora 8:30, avand startul si sosirea in Piata Independenței, conform mecanismului Competiției, asa cum este acesta detaliat în Sectiunea  4  a prezentului Regulament.

Zona de start/sosire și traseele de concurs sunt marcate pe hartile afişata pe site-ul www.runbraila.ro.

Pe durata desfășurarii competiției, între orele 08:00 și 13:00, pe strazile pe unde se desfasoară traseele curselor se va restrictiona traficul rutier iar in Gradina Publica si pe Faleza, aleile pe unde se vor desfășura cursele vor avea traficul partial restrictionat.

SECTIUNEA 3.
CURSELE COMPETIȚIEI. CATEGORII. TRASEELE DE CONCURS.

Aceasta competiție se adreseaza pasionaţilor de sport și miscare în aer liber, a caror stare de sanatate le permite o alergare pe una din distanţele menţionate mai jos.

3.1. CURSE DE ADULTI ȘI ADOLESCENTI

3.1.1. DISTANTE DE PARCURS

 • Semimaraton – Cursa individuala – 21,097 km (3 ture x 7km)
 • Cros 11 km – Cursa individuala – 11km (1 tura – 4km + 1 tura – 7km)
 • Cursa Brăilenilor Activi – 4km

3.1.2. CATEGORIILE DE VARSTA PENTRU CURSELE: SEMIMARATON, CROS 11KM

 • 18 – 34 ani (născuți între 25.09.1988 și 24.09.2005) feminin și masculin
 • 35 – 49 ani (născuți între 25.09.1973 și 24.09.1988) feminin și masculin
 • peste 50 ani (născuți înainte sau in data de 24.09.1973) feminin și masculin

3.1.3. CATEGORII DE VARSTA PENTRU CURSA BRĂILENILOR ACTIVI – 4 KM

 • Cursa adolescentilor: 15-17 ani (născuți între 25.09.2005 și 24.09.2008) fete și baieti
 • 18 – 34 ani (născuți între 25.09.1988 și 24.09.2005) feminin și masculin
 • Peste 35 ani (născuți înainte sau în data de 24.09.1988) feminin și masculin

3.2. CURSE DE COPII

Toate cursele de copii (pana la 15 ani) vor avea loc in ziua de duminica 24.09. 2023, avand starturi in Piata Independenței dupa terminarea curselor adultilor. Programul curselor va fi anuntat pe site-ul oficial.
Cursele copiilor se vor desfasura pe urmatoarele categorii de vârsta, luand in calcul ziua de desfasurare a Competiției (24.09.2023), având starturi separate:

3.2.1. DISTANȚELE DE PARCURS

 • copii 6 – 8ani (fete; baieti) – 600m
 • copii 9-11 ani (fete; baieti) – 600m
 • copii 12-14 ani (fete; baieti) – 1km

3.2.2. CATEGORII DE VÂRSTĂ

 • copii 6-8 ani (fete; baieti) (născuți între 25.09.2014 și 24.09.2017)
 • copii 9-11 ani (fete; baieti) (născuți între 25.09.2011 și 24.09.2014)
 • copii 12-14 ani (fete; baieti) (născuți între 25.09.2008 și 24.09.2011)

3.3. TRASEE DE CONCURS

Traseele de concurs vor fi semnalizate de catre organizatori prin conuri, garduri si benzi de delimitare si vor fi supravegheate de comisari (arbitri) de cursa, politisti si jandarmi amplasati in diferite puncte ale traseelor.

In zona start/sosire traseul va fi securizat prin garduri de delimitare.

Descrierea si harta traseelor sunt disponibile pe site-ul oficial.

SECTIUNEA 4.
MECANISMUL COMPETIȚIEI – PARTICIPANȚII ȘI DESFASURAREA COMPETIȚIEI

4.1. ELIGIBILITATE

Aceasta competiție se adreseaza copiilor (6-14ani), adolescentilor (15-17 ani) și adultilor care se vor întrece pe trasee stabilite de organizatori în functie de vârstă și pregatirea participanților.

Participanții trebuie sa fi implinit 6 ani (pentru cursele copiilor), 15 ani (pentru cursa adolescentilor) și 18 ani (pentru celelalte curse) pana la data desfășurarii competiției (inclusiv) și sa fie apti din punct de vedere medical pentru acest tip de efort.

4.2. INSCRIERE

O persoana eligibila conform articolului 4.1 se poate înscrie la una din probele competiției pe pagina de “Inscriere” de pe site-ul oficial in limita si pana la data detaliata pe site-ul oficial in pagina de Conditii inregistrare si taxe de participare (link catre pagina).

Inscrierea participanților la cursele de semimaraton si cros 11km se face online pe  site-ul oficial, pe categorii de varsta si sex conform sectiunii “Categorii varsta si premiere” link de pe site-ul oficial, in limita si pana la data detaliata pe site-ul oficial in pagina de Conditii inregistrare si taxe de participare (link catre pagina). Inscrieri la aceaste curse se pot face si la locul de predare a kiturilor (sportexpo), doar in limita locurilor ramase disponibile si conform programului anunțat pe site-ul oficial.

Inscrierea participanților (copii 15-17 ani si adulti) la Cursa Brăilenilor Activi(4km) se face online pe site-ul oficial, pe categorii de varsta si sex conform sectiunii “Categorii varsta si premiere” link de pe site-ul oficial, in limita si pana la data detaliata pe site-ul oficial in pagina de Conditii inregistrare si taxe de participare (link catre pagina). Inscrieri la aceasta proba se pot face si la locul de predare a kiturilor (sportexpo), doar in limita locurilor ramase disponibile si conform programului anunțat pe site-ul oficial.

Inscrierea participanților (copii 6-14 ani) la cursele copiilor se face online pe site-ul oficial in limita si pana la data detaliata pe site-ul oficial in pagina de Conditii inregistrare si taxe de participare (link catre pagina). Inscrieri la aceaste curse se pot face si la locul de distribuire a kiturilor si la locul de desfasurare a Competiției in ziua evenimentului (orele 9.15 – 11.45) in limita locurilor disponibile.

Pentru cursele de semimaraton, cros 11km si Cursa Brăilenilor Activi (adolescenti si adulti) sunt considerate inscrierile valide, doar cele care au completate toate datele din formularul de inscriere (on-line) si fac dovada platii in termen de 3 zile lucratoare de la inscrierea on-line.

Inscrierile care nu au toate datele complete sunt considerate inscrieri incomplete si vor fi anulate.

Pentru a evita aglomerarea traseelor si pentru desfasurarea in siguranta a Competiției, numarul participanților este limitat. Numărul de locuri disponibile pentru fiecare cursa este detaliat pe site-ul Competiției in pagina Conditii inregistrare si taxe de participare (link catre pagina).

Un participant se poate inscrie doar la o singura cursa. Nu este permisa inscrierea unei persoane la mai multe probe chiar daca plateste taxa de participare. Persoana inscrisa la mai multe curse  si care participa la aceste probe va fi descalificata de la toate cursele.

4.3. TAXE DE PARTICIPARE ȘI METODELE DE PLATĂ

Taxele de participare pentru toate cursele sunt detaliate pe site-ul oficial in pagina Conditii inregistrare si taxe de participare (link catre pagina).

Plata taxei de participare se poate face prin:

 • plata online, cu card, pe site-ul oficial
 • transfer bancar: în contul RO57BACX0000000877267000, deschis la Unicredit Bank, beneficiar Asociatia Clubul Sportiv Elite Running, CIF 31333790

Plata taxei de participare se face în momentul înscrierii online sau în maximum 3 (trei) zile lucrătoare de la data completării formularului online. Neplata taxei de participare în termenul stabilit va duce la invalidarea înscrierii, locul de participare al neplătitorului devenind vacant pentru un alt participant.

4.4. DECLARATIA PE PROPRIA RASPUNDERE

Pentru cursele de semimaraton,  cros 11km si Cursa Brăilenilor Activi (adulti) la ridicarea kit-ului de participare toti participanții vor semna o declaratie prin care îsi vor da acordul pe proprie raspundere ca sunt apti din punct de vedere medical pentru participarea la Competiție în prezenta unui reprezentant al organizatorului si a unui martor. Aceasta declaratie va putea fi printata dupa inscrierea on-line sau va fi completata inainte de ridicarea kit-ului.

La inscrierea si la ridicarea numarului de concurs (la locul de distribuire a kiturilor – pentru Cursa Brailenilor Activi 4km – Adolescenti) precum si la  inscrierea si la ridicarea numarului de concurs(la locul de desfasurare a competiției – pentru Cursele Copiilor ) – participanții sub 18 ani  – vor fi insotiti de un parinte (sau tutore) care va completa si semna declaratia pe proprie raspundere prin care îsi va da acordul pe proprie raspundere ca minorul este apt din punct de vedere medical pentru participarea la Competiție, în prezenta unui reprezentant al organizatorului si a unui martor.

Participanții sub 18 ani care vin pe liste de inscrieri prin intermediul institutiilor scolare (scoli generale, licee), vor trebui sa prezinte o adeverinta eliberata de medicul institutiei scolare unde este arondat participantul, care sa ateste ca copilul este apt din punct de vedere medical pentru participarea la Competiție. Lista de inscrieri pentru participanții veniti prin intermediul unei scoli va fi semnata de directorul institutiei scolare si de profesorul insotitor al grupului. Toti Participanții de pe aceste liste vor trebui sa fie inscrisi si on-line pe site-ul oficial in limita si pana la data detaliata pe site-ul oficial in pagina de Conditii inregistrare si taxe de participare (link catre pagina) pentru a-si rezerva inscrierea la Competiție.

4.5. VALIDAREA CONCURENȚILOR ȘI RIDICAREA NUMĂRULUI, CHIP-ULUI DE CRONOMETRARE ȘI A KIT-ULUI. ECHIPAMENT DE CONCURS

O persoana care este înscrisa, în condițiile articolului 4.2, va trebui sa se prezinte la locul de ridicare a kit-urilor, conform programului evenimentului, pentru ridicarea numărului de concurs, a chipului de cronometrare (lipit pe spatele numărului pentru participanții la cursele competitive) și a kit-ului de participare. Pentru a fi validata și a ridica cele de mai sus, persoana va prezenta un act de identitate (pașaport, carte de identitate sau permis de conducere) și declarația pe proprie răspundere semnata.

Pentru cursele de semimaraton,  cros 11km si Cursa Brăilenilor Activi (adulti si adolescenti), numerele de concurs (pe care se va afla montat chipul electronic de cronometrare) se vor inmana concurentilor la ridicarea kiturilor numai dupa semnarea declaratiilor pe propria raspundere de catre parintii copiilor de 15-17 ani (Cursa Brăilenilor Activi) sau de fiecare concurent adult (la celelalte curse).

ATENTIE: In mod exceptional, in ziua desfasurarii curselor de semimaraton,  cros 11km si Cursa Brăilenilor Activi (adulti si adolescenti) se vor oferi kiturile (intre orele 7.45 – 8.45) doar pentru inscrisii confirmati care NU au domiciliul in Brăila.

Se va avea grija ca chip-ul electronic de cronometrare ( de unica folosinta) montat pe numarul de concurs sa NU fie dezlipit de pe acesta.

Pentru cursele copiilor numerele de concurs si kitul vor fi inmanate conform programului evenimentului numai dupa semnarea declaratiilor pe propria raspundere de catre unul dintre parintii copilului sau un tutore legal.

Kiturile pentru cursele copiilor (6-14 ani) se vor distribui doar in ziua concursului conform programului anunțat pe site-ul oficial in sectiunea “Program eveniment”(link).

Odată ridicat numărul de concurs(pe care este lipit  chip-ul de cronometrare la cursele competitive), concurentul este validat pentru participarea la cursa. Numărul și chip-ul nu pot fi transmise unei alte persoane.

Programul și detaliile privind ridicarea kiturile de concurs se găsesc pe pagina “Program eveniment” ”(link). După ora limita de predare a kiturilor, ridicarea numărului de concurs și a kit-ului nu mai este permisa, acestea rămânând la dispoziția organizatorului.

Kit-ul de concurs nu se poate trimite prin posta sau curieri.

Participanții (copii si adulti) vor participa la competiție cu propriul echipament.

Va fi descalificat automat orice participant care nu poartă numărul de concurs pe tricou sau poartă alt număr de concurs in locul celui primit din partea organizatorului.

In ziua competiției NU va fi posibila schimbarea sau inlocuirea numarului de concurs – in cazul pierderii si nici schimbarea numerelor de concurs intre alergatori. Aceste abateri duc la descalificare.

4.6. CONDIȚII DE PARTICIPARE LA CURSA

Un concurent validat trebuie sa se prezinte la start la locul, în ziua și ora stabilite.

Echipamentul de alergare al participantilor  trebuie sa fie corespunzator condițiilor meteorologice de la ora de desfășurare a competiției (inclusiv incalţaminte adecvata) și decent (sa respecte normele morale).

Recomandam concurenţilor sa poarte tricoul oferit în kit-ul de participare.

Numerele de concurs se vor amplasa pe echipamentul de alergare, în zona pieptului/abdomenului pe partea din fata, astfel incat sa fie vizibile.

Participantul va trebui sa respecte intocmai regulamentul cursei, incluzând regulile de fair-play (vezi Sectiunea 6), traseul cursei (sa treaca prin punctele de control), regulile privind aruncarea gunoaielor, precum și indicatiile persoanelor implicate în organizarea și desfășurarea cursei (comisarilor de cursa, personalului medical, de securitate, paza contra incendiilor). Daca participantul nu respecta regulile impuse de regulament, orice persoana implicata în organizarea și desfășurarea cursei, il poate descalifica.

Concurentii trebuie sa-si dozeze efortul în conformitate cu starea proprie de sanatate și pregatirea lor fizica la momentul cursei.

In cazul în care se afla în dificultate (hipo/hiper tensiune, ameteala, deshidratare, orice stare de rau) sau vede un alt alergator aflat în dificultate, orice participant va cere de îndata ajutor doar autoritatilor sau persoanelor implicate în organizarea și desfășurarea cursei.

4.7. START – LIMITA DE TIMP – REDESCHIDEREA TRAFICULUI

Pentru orele de start la fiecare proba va rugam sa consultati pagina de “Program eveniment” ”(link) de pe site-ul oficial.

Timpul limita pentru curse este:

 • Semimaraton – 3h (cu timpul intermediar de 1h 52min, timp limita la km 14 – dupa parcurgerea a 2 ture de cate 7km)
 • Cursa individuala de 11 km – 1h si ½
 • Cursa Brăilenilor Activi 4km – 40 min

Organizatorii si arbitrii au dreptul de a opri din cursa un concurent care nu are sanse rezonabile sa termine in timpul limita una dintre curse. In acest sens exista si un timp limita de 1h 52min pentru parcurgerea a 2 ture (14km) la proba de semimaraton.

Participanții care vor ajunge la Sosire dupa limita de timp a fiecarei curse, nu vor fi inclusi in clasamentul cursei la care au participat. Concurentii care depasesc limitele de timp vor fi avertizati de catre arbitrii si comisarii de cursa  sa paraseasca traseul de concurs si vor trebui sa se indrepte imediat catre zona de start/sosire unde vor anunta organizatorul cu privire la renuntarea la cursa.

Atentie: Continuarea cursei dupa depasirea timpului limita este interzisa. Dupa aceste limite de timp toate drumurile vor fi redeschise traficului si organizatorii nu vor mai garanta siguranta participanților.

4.8. STABILIREA REZULTATELOR

Pentru cursele de semimaraton,  cros 11km si Cursa Brăilenilor Activi (adulti si adolescenti) “clasamentul oficial” se va stabili prin cronometrare electronica si va fi disponibil pe site-ul Competiției in cel mai scurt timp (maxim 1-2 ore de la finalizarea curselor). Conform regulamentelor internaţionale “clasamentul oficial” este alcătuit pe baza “timpului oficial” înregistrat pentru fiecare alergător. “Timpul oficial” se măsoară din momentul startului oficial până în momentul trecerii liniei de sosire.

Se vor intocmi clasamente OPEN pentru fiecare cursă competitiva:

 • Semimaraton – Cursa individuala (feminin, masculin)
 • Cros 11 km – Cursa individuala (feminin, masculin)


Se vor intocmi clasamente pe categorii de varsta si sex pentru urmatoarele curse (conform art. 3.1.2, 3.1.3 – adulti si adolescenti si art. 3.2.2 – copii):

 • Semimaraton – Cursa individuala 
 • Cros 11 km – Cursa individuala
 • Cursa Brăilenilor Activi – 4km – adolescenti 15 – 17 ani
 • Cursa Brăilenilor Activi – 4km – adulti
 • Cursele copiilor – copii 6 – 14 ani

Pentru cursele copiilor clasamentelele se fac in ordinea sosirii prin biletele inmanate participanților la trecerea liniei de sosire.

Categoriile de varsta vor lua in calcul varsta la data desfasurarii evenimentului (24.09.2023).

4.9. RETRAGEREA DIN COMPETIȚIE

În cazul în care cineva dorește să se retragă din competiție, rambursarea taxei nu este posibilă.

4.9.1 MODIFICAREA ÎNREGISTRĂRII

Pentru cursele de semimaraton, cros 11km si Cursa Brăilenilor Activi (adulti si adolescenti) modificarea unei înregistrări (schimbarea de persoane sau trecerea de la o probă la alta) este posibilă cu maxim 14 zile înainte de data evenimentului printr-o cerere trimisă pe adresele oficiale din pagina de contact. Orice modificare a înregistrării va fi taxată cu 30 lei. Aceasta taxa suplimentara se va distribui in totalitate catre cauzele caritabile ale evenimentului.

Participanții sub 15 ani inscrisi la Competiție si care din diferite motive NU pot participa, sunt rugati sa anunte neparticiparea printr-un email catre organizator.

4.9.2 RETRAGEREA SAU NEPREZENTAREA

Pentru cei retrasi(adica acei participanti care isi anunta neparticiparea), kit-ul de concurs va putea fi ridicat doar în perioada de ridicare kituri de la locul de distribuire a kit-urilor (conform programului de pe site-ul oficial). Dupa aceasta perioada nu se vor mai distribui kit-uri de concurs celor retrasi / neprezentati.

4.10. ARBITRII DE TRASEU

In diferite puncte ale traseului de alergare vor fi amplasaţi arbitri de traseu ce vor purta veste distinctive. Ei vor supraveghea respectarea traseului de către concurenţi și vor înregistra trecerile concurenților prin punctele respective. La sfârșitul cursei, aceste date vor fi cumulate și se va verifica numărul de treceri ale fiecărui concurent prin punctele de verificare. Dacă unul dintre concurenţi nu a cumulat numărul total de treceri prin toate punctele de control, atunci concurentul respectiv va fi descalificat.

Dacă un arbitru de cursa va observa o tentativa de “tăiere” (scurtare sau abatere) a traseului, concurentul respectiv va fi descalificat.

De asemenea, arbitrii de traseu dau indicații ce țin de traseu, regulament sau situații de urgenta.

Cursele vor beneficia și de prezenta unor arbitri mobili care se vor deplasa pe biciclete.

4.11. VOLUNTARI

Cursele vor beneficia de asistenta mai multor voluntari instruiți care vor oferi participanților următoarele:

 • servicii la punctele de alimentare / hidratare
 • ajutor la nevoie
 • indrumare pe traseu
 • interventie în caz de nevoie
 • preventie
 • asigurarea comunicării în caz de urgență

4.12. DEPOZITAREA BAGAJELOR

In ziua cursei, bunurile personale pot fi lăsate în grija organizatorilor in cortul special amenajat în zona START/SOSIRE. Acestea se vor împacheta în sacii de kit sau in saci primiti de la organizatori pe care se vor aplica un sticker cu numărul de concurs. Vă rugăm să nu lăsaţi acte sau bunuri de valoare. Organizatorii nu răspund de posibilele pierderi.

SECTIUNEA 5.
NOTIFICAREA SI INMANAREA PREMIILOR

La sosire, toţi participanţii vor primi medalii de finisher.

Vor fi premiate locurile 1, 2 si 3 de la fiecare cursa si categorie de varsta. Premiile vor fi anuntate inainte de inceperea concursului in functie de sponsorii care se vor implica in acest proiect.

Ocupantii locurilor 1, 2 și 3 (OPEN)(feminin, masculin) de la fiecare proba competitiva(semimaraton,  cros 11km) vor fi premiati cu diplome și premii. 

Ocupantii locurilor 1, 2 și 3 pentru fiecare categorie de vârstă (vezi articolul 3.1.2) la probele competitive  (semimaraton, cros 11km), Cursa Brăilenilor Activi (adulti si adolescenti) (vezi articolul 3.1.3) si la cursele copiilor (vezi articolul 3.2.2) vor primi diplome , cupe și premii(in produse, functie de disponibilitatea sponsorilor). 

Participanții premiati la OPEN nu vor fi în clasamentul pentru categoriile de vârstă și ca urmare nu vor fi premiati la aceste categorii.

Concurentii ce fac parte din categoria profesiilor juridice Magistrați (procurori, judecători),  clasati in primele 3 locuri la o categorie de premiere vor fi premiati doar cu diploma si cupa, indiferent daca acea categorie are prevazute şi alte premii. Acestia vor trebui sa anunte  ca fac parte din aceasta categorie a profesiilor juridice  inainte de inmanarea premiilor.

Diplomele de participare (doar pentru participanții la cursele de semimaraton,  cros 11km si  Cursa Brăilenilor Activi – adulti si adolescenti) vor fi electronice si vor putea fi descarcate de pe site-ul Competiției la maxim doua zile dupa eveniment.

Premiile ce nu sunt ridicate la festivitatea de premiere NU mai pot fi revendicate ulterior și nici nu pot fi trimise prin posta sau curier.

Festivitatea oficiala de premiere va avea loc la locul de desfasurare a evenimentului in zona start/sosire. Pentru ora exacta va rugam sa consultati pagina de program oficial a evenimentului.

SECTIUNEA 6.
FAIR-PLAY

Alergatorii vor avea o atitudine fair-play și vor respecta urmatoarele reguli:

 • vor folosi un limbaj și gesturi decente
 • vor manifesta respect fata de alergatori, voluntari, organizatori și public
 • vor alerga pe cat posibil pe partea dreapta a sensului de alergare

Nerespectarea celor de mai sus atrage descalificarea din competiție.

SECTIUNEA 7.
CONDITII ADMINISTRATIVE

7.1. ORGANIZARE

Organizarea evenimentului revine Asociatiei Clubul  Sportiv Elite Running care se ocupa de implementarea evenimentului si care pune la dispozitie si arbitrii necesari desfasurarii Competiției.

Evenimentul este realizat in parteneriat cu Primăria Municipiului Brăila, Consiliul Judetean Brăila, Inspectoratului Scolar Judetean Brăila si Directia Judeţeană de Sport Brăila cu sprijinul RO CLUB MARATON, Asociatia “Trebuie” si Asociatia “SOS Autism”.

Pe durata desfășurării concursului, participanții nu pot părăsi traseul de alergare și nici nu il pot schimba, prin scurtare sau alegerea de trasee alternative, respectând  culoarul de delimitare trasat de către organizatori și marcat cu banda, garduri sau conuri. Participantii  surprinsi de arbitrii sau comisarii de cursa in una din aceste  situatiile vor fi descalificati.

7.2. PUNCTE DE HIDRATARE

Conform regulamentelor internationale vor trebui amplasate cate un punct de hidratare (apa plata, bautura izotonica, fructe) la fiecare 5 km ai traseului. Pentru aceasta competitie pe tura de 7km vor fi amplasate 2 puncte de alimentare (unul la aprox. km 4 si un altul in apropierea zonei start/sosire). Tura de 4km va avea un singur punct de alimentare ( in apropierea zonei start/sosire). La sosire toti participanții vor primi apa plata, , mere, banane, portocale, glucoza, napolitane…. . Participanții sunt rugati sa arunce sticlele  de plastic in zonele apropiate punctelor de hidratare pentru a inlesni procesul de curatenie.

7.3. PRIM AJUTOR – AMBULANȚA – RETRAGERE – SIGURANȚA COMPETIȚIEI

Punctele de Prim Ajutor vor fi asigurate de o ambulanță contractată de catre organizatori. Aceasta va fi pozitionata in zona de start/sosire. Personalul ambulanței va fi anunțat de arbitrii de pe traseu in cazul acccidentarii alergatorilor pe circuit si va merge de urgenta sa ridice accidentatii.

Alergatorii care s-au retras din cursa sunt rugati sa-si anunte retragerea la arbitrii de traseu sau daca ajung in zona start/sosire la arbitri din aceasta zona.

Pentru siguranta Competiției evenimentul va beneficia de:

 • 1 ambulanta cu cadre medicale specializate (în apropierea zonei START/SOSIRE)
 • jandarmi si/sau polițisti locali, politisti rutieri in conformitate cu legislatia în vigoare
 • voluntari – pe tot traseul, în special în zonele cheie și în punctele de hidratare, vor fi voluntari instruiți, îmbrăcați cu echipament distinctiv

Traseele de alergare vor fi delimitate prin garduri metalice, conuri și banda de demarcare.

Circulatia rutiera va fi restrictionata pe durata desfasurarii Competiției pe toate traseele de alergare.

7.4. TOALETE

Toaletele sunt plasate în zona de START/SOSIRE și în anumite puncte ale traseului.

7.5. SUSȚINĂTORI

Eventualii sustinatori ai participanților (membrii de familie, prieteni) pot ramane in vecinatatea traseului dar in afara rutei de alergare avind grija sa nu deterioreze zonele de spatiu verde.

ATENTIE: Tinand cont de situatie pandemiei de Covid 19 din perioada de desfasurare a Competitiei este posibil ca autoritatile sa dispuna ca evenimentul sa se desfasoare fara spectator. Vom anunta din timp aceste masuri.

7.6. MASURI DE SIGURANTA IN CONTEXTUL EPIDEMIEI DE COVID 19

Revenim cu detalii in functie de masurile autoritatilor privind desfasurarea competitiilor sportive de amatori din imediata apropiere a perioadei de desfasurare a competitiei.

Masurile de siguranta – in contextul epidemiei de Covid 19 – impuse pentru desfasurarea in bune conditii a  eveniment ului vor fi anuntate in apropierea datei de desfasurare a  evenimentului in functie de masurile autoritatilor privind organizarea competitiilor sportive de amatori. Ele vor fi detaliate pe pagina dedicata Covid-19.(Pus dupa introducerea pe site a meniului Covid sau Siguranta)

7.7. SITUATII DE URGENTA

SITUAȚII DE URGENȚĂ:

Dacă evenimentul este anulat din motive care nu țin de Organizator (având in vedere mai ales contextul

epidemiologic), alergătorii înscriși nu vor beneficia de rambursarea taxei de înscriere şi nici de compensaţii pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli ocazionate de călătorie şi cazare. Toți participanții înscriși vor fi transferați automat la cursele corespunzătoare care se vor putea desfășura la o alta data sau în format virtual.

În măsura în care evenimentul nu poate avea loc sau este întrerupt din motive care nu sunt în controlul

organizatorilor (cum ar fi, dar nelimitându-se la decizii administrative ale autorităților, cazuri de forță majoră, greve, instituirea unor stări de urgență etc.), acestia(organizatorii) nu vor fi responsabili de acoperirea niciunor prejudicii către participanți.

SECTIUNEA 8.
DISPOZITII FINALE

În conformitate cu legislația în vigoare, Organizatorii vor face publice numele câștigătorilor și premiile acordate în cadrul acestei Competiții. Lista câștigătorilor va fi publicata după data de 24 septembrie 2023 pe site-ul oficial

Organizatorii se obliga sa respecte prevederile Regulamentului (UE) 679 din 27.04.2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal. Pentru detalii, accesați pagina: site-ul oficial/politica de confidentialitate

Concurenților le este interzisă aruncarea oricăror resturi sau gunoaie în zona de desfășurare a competiției, sub sancțiunea descalificării din competiție. Aceștia vor putea folosi fie coșurile de gunoi amplasate pe traseele de alergare, fie sacii menajeri puși la dispoziție de către organizatori în zona de start/sosire. Organizatorii vor asigura la terminarea evenimentului strangerea deșeurilor de pe traseele de alergare și depunerea acestora în containerele aflate în zona start/sosire.

Organizatorii își rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament pana la data începerii competiției cu obligativitatea anunțării modificărilor intervenite pe site și la locul de desfășurare a competiției.

PERSOANE DE CONTACT:

Victor Vlad, Asociatia Elite Running – tel: 0722683799

Aurora Rizea, Asociatia Elite Running – tel: 0720136197

Radu Preda, Asociatia Elite Running – tel: 0744551143

ORGANIZATORI:

Asociatia Clubul  Sportiv Elite Running, in parteneriat si cu sprijinul:

Primăria Municipiului Brăila

Consiliul Judetean Brăila

Inspectoratului Scolar Judetean Brăila 

Directia Judeţeană de Sport Brăila

Ro Club Maraton

Asociatia “Trebuie” 

Asociatia “SOS Autism”